AŠ VILNIETIS

1323 m. sausio 25 d. kunigaikštis Gediminas iš Vilniaus išsiuntė laišką Vakarų Europos miestų piliečiams, kviesdamas juos atvykti į Lietuvą. Šiais metais sausio 25-ąją sukako 696–eri metai, kai Lietuvos karalius Gediminas paminėjo Vilnių savo laiške. Šiai datai liko neabejingi ir 3E klasės mokiniai.

Visą savaitę mokykloje vyko projektas „Aš vilnietis“. Šiuo projektu siekiama, kad mokiniai ugdytųsi pagarbą savo gimtam miestui, plėstų turimas žinias apie Vilniaus miestą. Taip pat lavintų saviraiškos poreikį, atsakomybės jausmą. Jo metu 3e klasės mokiniai, mokytoja Vilma Leskauskienė bei muzikos mokytoja Sonata Žilinskienė vykdė integruotą veiklą. Lietuvių kalbos pamokose mokiniai skaitė ir aptarė legendą apie Geležinį vilką, kūrė eiles apie Vilniaus miestą. Pasaulio pažinimo pamokose sužinojo apie kunigaikštį Gediminą bei išsiaiškino Vilniaus miesto įkūrimo istoriją, herbo simboliką. „Keliavo“ po įžymias Vilniaus vietas, pasitelkę IT http://baltic360.lt/lt/lt/miestas360.  Matematikos pamokose sprendė uždavinius apie Lietuvos miestus, skaičiavo Vilniaus miesto gyvavimo metus bei sužinojo kada švenčiamas Vilniaus miesto gimtadienis. Dailės- technologijų pamokose mokiniai piešė Vilniaus miesto įžymias vietas, gamino knygų skirtukus su Vilniaus miesto simbolika.  Muzikos pamokose dainavo dainas „Per Vilniaus miestą“ ir „Nupiešiu Lietuvą“.

Sausio 25d., penktadienio rytą 3E klasės mokiniai pasveikino 1D klasės mokinius su Vilniaus miesto 696-uoju gimtadieniu skambiomis dainomis ir simbolinėmis dovanėlėmis – savo paruoštais skirtukais skirtais paminėti Vilniaus miesto gimtadienį. O sukurtos eilės ir piešiniai išsiųsti į poezijos ir vizualaus meno konkursą „Mano Vilnius“.

Džiaugiuosi, jog šis projektas suteikė mano mokiniams ne tik daugiau žinių apie miestą, kuriame gyvena, bet ir skatino juos kūrybiškai mąstyti, atrasti, bendradarbiauti.

Pradinių klasių mokytoja Vilma Leskauskienė

Susijusios naujienos

Versija neįgaliems   A+   A-


Sekmadienis 18 Rugpjūtis 2019


Vilniaus Simono Daukanto progimnazija

Naujienlaiškio prenumerata

Pamokų laikas

  1. 8:30 - 9:15 val.
    10 min. pertrauka
  2. 9:25 - 10:10 val.
    10 min. pertrauka
  3. 10:20 - 11:05 val.
    20 min. pertrauka
  4. 11:25 - 12:10 val.
    20 min. pertrauka
  5. 12:30 - 13:15 val.
    10 min. pertrauka
  6. 13:25 - 14:10 val.
    10 min. pertrauka
  7. 14:20 - 15:05 val.

Vilniaus m. savivaldybės apklausa


lyderiu_laikas_logo
IT logo
Draugiškas internetas Bebro konkursas
Vilniaus miesto savivaldybė
Naudojamės TAMO
Darni mokykla
Tėvų linija